کمال گرایی یکی از ویژگیهای شخصیتی منفی است که تاثیرات منفی زیادی روی زندگی شخصی و اجتماعی فرد میگذارد. فرد مبتلا به کمال گرایی، عموما استانداردهای بسیار بالایی برای کارهای خود دارد و معمولا برای انجام کارهای مختلف، انرژی زیادی را صرف میکند. مراجعه به روانشناس میتواند کمک زیادی به درمان کمال گرایی و غلبه بر آن کند. روانشناس به شما تکنیکها و روشهای مختلفی را برای غلبه بر کمال گرایی و داشتن استانداردهای واقعگرایانهتر آموزش میدهد و با تمرین میتوانید این مشکل را در خود رفع کنید.
نشانه اصلی کمال گرایی
کمال گرایی یکی از مشکلات و اختلالات شخصیتی است که میتواند تاثیرات منفی زیادی روی زندگی فرد داشته باشد و فرد را در زندگی با چالشهای گوناگونی مواجه کند و انرژی زیادی از فرد بگیرد. اگرچه کمال گرایی یک ویژگی منفی است، با این حال، متاسفانه بسیاری از افراد از آن به عنوان یک ویژگی شخصیتی مثبت یاد میکنند و تصور میکنند که فرد کمال گرا همواره بهترین کارها را از خود ارائه میدهد و موفق میشود.
افراد کمال گرا استانداردهای بسیار بالا و غیرواقعی در ذهن خود دارند و هر کاری را مطابق با آن استانداردها انجام میدهند. زمانی که بتوانند به این استانداردهای ذهنی خود برسند، از خود راضی میشوند و احساس موفقیت میکنند و در صورتی که نتوانند کارها را دقیقا مطابق استانداردهای ذهنی بالای خود پیش ببرند، احساس ناراحتی و شکست میکنند.
افراد کمال گرا عموما انرژی و وقت زیادی را صرف دستیابی به خواستههای خود میکنند و در صورتی که احساس کنند که کاری را با کیفیت مورد نظر نمیتوانند انجام دهند، به طور کلی از انجام آن کار دست میکشند و دیگر ادامه نمیدهند. همین موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی در زندگی آنها میشود.
معمولا افرادی که دچار کمالگرایی هستند، خود به این موضوع خیلی آگاه نیستند و همواره احساس میکنند که به قدر کافی خوب نیستند. کمال گرایی علائم مختلفی دارد که در هر فرد میتواند با نشانههای خاصی بروز پیدا کند؛ با این حال، برخی از نشانه های کمال گرایی در بین افراد مختلف مشترک است و به شما در تشخیص این اختلال کمک میکند.
با شناخت دقیق نشانه های کمال گرایی میتوانیم این اختلال را خیلی سریعتر در خود و نزدیکانمان تشخیص دهیم تا هرچه سریعتر برای درمان و غلبه بر کمال گرایی اقدام کنیم و اثرات منفی این اختلال را در زندگی خود کمرنگ کنیم.